Atgal

NVI lankėsi Lietuvos ambasadorė Italijoje Dalia Kreivienė

   Rug. 27, 2024

Nacionaliniame vėžio institute viešėjo Lietuvos ambasadorė Italijoje Dalia Kreivienė. Diplomatė su NVI administracija, mokslininkais ir klinicistais aptarė NVI galimybes bendradarbiauti su Italijos visapusiškais vėžio centrais.

Susitikime su D. Kreiviene dalyvavo NVI direktorius doc. dr. Valdas Pečeliūnas, direktoriaus pavaduotoja mokslui ir plėtrai prof. Sonata Jarmalaitė, direktoriaus pavaduotojas klinikai dr. Marius Kinčius, Mokslo tarybos pirmininkė doc. dr. Giedrė Smailytė, Diagnostinės ir intervencinės radiologijos skyriaus vedėja dr. Jurgita Ušinskienė, Chemoterapijos su dienos stacionaru skyriaus vedėja doc. dr. Birutė Brasiūnienė, Onkologinės radioterapijos skyriaus vedėjas dr. Juras Kišonas.

Per vizitą buvo aptartas galimas NVI bendradarbiavimas su Italijos visapusiškais vėžio centrais molekulinės onkologijos, genetinės diagnostikos, chemoterapijos, vėžio registro, vėžio diagnostikos, radioterapijos, studentų mainų, doktorantūros srityse.

D. Kreivienei taip pat buvo surengta ekskursija po Diagnostinės ir intervencinės radiologijos ir Išorinės spindulinės terapijos skyrius, kur viešnia buvo supažindinta su vėžio diagnostikos ir gydymo metodais.





Atnaujinta 2024-08-27 14:38