Atgal

INTERACT-EUROPE 100

   Lie. 30, 2024

 

  • Projektas INTERACT-EUROPE 100 pirmą kartą įgyvendins tarpdisciplininę vėžio mokymo programą visoje Europoje, skatindama tarpdisciplininį specialistų bendradarbiavimą. Taip siekiama pagerinti onkologinių pacientų gydymo rezultatus. Ši iniciatyva remiasi pradinio INTERACT-EUROPE projekto sėkme. Pradiniame projekte buvo parengta tarpdisciplininė mokymo programa, prie kurios prisidėjo švietimo organizacijos, sveikatos priežiūros specialistai, pacientų atstovai ir vėžio centrai. Minimos programos rezultatai buvo pristatyti praėjusį lapkritį Briuselyje. INTERACT-EUROPE buvo 18 mėnesių trukmės projektas (2022 m. birželio mėn. – 2023 m. lapkričio mėn.) bendrai finansuojamas ES pagal EU4 Sveikatos programą 2021–2027 kaip  Europos kovos su vėžiu plano dalis. INTERACT-EUROPE sujungė 33 partnerius iš 17 šalių, siekiančius sukurti Europos tarpspecialybių vėžio mokymo programą, apimančią visas pagrindines onkologines ligas, disciplinų ir profesijų, vėžio centrų ir pacientų grupių pagrindu, įvertinant atitinkamus poreikius. INTERACT-EUROPE 100 turi aiškų tikslą: pagerinti vėžio priežiūrą gerinant ją teikiančių asmenų bendradarbiavimą. INTERACT-EUROPE vizija – tai medicininių silosų suardymas. Tai suteikia įvairių specialybių specialistams įgūdžių efektyviau bendrauti vieniems su kitais, kad būtų galima geriau prižiūrėti pacientus.
  • Nacionaliniame vėžio institute nuo jo įkūrimo pradžios 1931 m. suvieniję jėgas dėl paciento dirba medikai onkologai ir mokslininkai. Dėl sparčios mokslo pažangos vėžys tampa vis labiau kontroliuojama liga, naujausios mokslo žinios bei pasiekimai greitai diegiami į praktiką. Efektyviausi diagnostikos ir gydymo būdai, šiuolaikinės technologijos, inovatyvūs priešvėžiniai vaistai – tai kovos su vėžiu priemonės, leidžiančios mūsų pacientams gyventi ilgiau ir kokybiškai. Inovatyvių vėžio kontrolės įrankių tikimės iš nanotechnologijų, genomikos, metagenomikos, imunologijos, epidemiologijos sričių. Nacionaliniame vėžio institute, vienintelėje Lietuvoje specializuotoje onkologinių ligų gydymo ir mokslo įstaigoje, gydome pacientus, sergančius įvairių lokalizacijų piktybiniais navikais – plaučių ir kitų krūtinės ląstos organų, virškinamojo trakto organų, ginekologijos srities, krūties, urologijos srities, galvos ir kaklo srities, odos, minkštųjų audinių. Nacionaliniame vėžio institute, Europos vėžio institutų organizacijos (Organisation of European Cancer Institutes – OECI) akredituotame klinikiniame vėžio centre, integruotai dirba trys aukščiausios kompetencijos centrai – Krūties vėžio, Prostatos vėžio ir jungtinis (drauge su VULSK) Gastrointestinių bei hepatopankreatobilijinės sistemos ligų. Nacionalinis vėžio institutas yra vienas iš Europos koloproktologų draugijos rezidentūros centrų.
    Sėkmingas personalizuotas piktybinių navikų gydymas prasideda nuo šiuolaikinės precizinės diagnostikos. Rentgeno, mamografijos, ultragarso tyrimai, kompiuterinė bei magnetinio rezonanso tomografija, diagnostinių radiologinių tyrimų būdų suliejimo technologijos leidžia ne tik tiksliai pamatyti audinių pakitimus, bet ir atlikti gydomąsias intervencinės radiologijos procedūras. Taikomi šiuolaikinės genetinės analizės metodai – naujos kartos sekoskaita, leidžianti atlikti daugelio genų sekoskaitą vieno tyrimo metu ir nustatyti visuminį genų mutacijų ar genų raiškos profilį, ir kiekybinė PGR, tiksliai, jautriai ir greitai nustatanti pasirinktų genų mutacijas, kurios yra svarbios parinkti taikinių terapiją ir prognozuoti ligos eigą. Individualus paciento gydymo planas aptariamas multidisciplininėje medikų komandoje, kurioje dalyvauja visi pacientą gydantys specialistai: patologas, radiologas, gydytojas genetikas, chirurgas, onkologas chemoterapeutas, onkologas radioterapeutas, psichologas, reabilitologas. Svarbus sudėtinio piktybinių navikų gydymo etapas – chirurginė operacija. Efektyviausias chirurginis metodas – atvira, laparoskopinė, mažai invazinė operacija, abliacija – parenkamas kiekvienam pacientui multidisciplininio aptarimo metu. Gali būti atliekama organų ar audinių rekonstrukcija. Mūsų pacientams taikoma visų rūšių chemoterapija, taikinių terapija, imunoterapija, hormonoterapija.
  • Džiaugiamės galėdami pranešti, kad prasidėjo vėžio centrų, ligoninių ir organizacijų, atsakingų už vėžio specialistų rengimą ir akreditavimą, šaukimas dalyvauti ES projekte INTERACT-EUROPE 100. Priklausymas elitinei 100 vėžio centrų ir kitų organizacijų grupei, kuri prisijungia prie INTERACT-EUROPE 100, yra puiki galimybė dalyvauti novatoriškame projekte, kuriuo skatinama visapusiška vėžio priežiūra Europoje. INTERACT-EUROPE 100 pirmą kartą įgyvendins tarpdisciplininę vėžio mokymo programą visoje Europoje, skatindama tarpdisciplininį specialistų bendradarbiavimą. Taip siekiama pagerinti onkologinių pacientų gydymo rezultatus. Ši iniciatyva remiasi pradinio INTERACT-EUROPE projekto sėkme. Pradiniame projekte buvo parengta tarpdisciplininė mokymo programa, prie kurios prisidėjo švietimo organizacijos, sveikatos priežiūros specialistai, pacientų atstovai ir vėžio centrai. Minimos programos rezultatai buvo pristatyti praėjusį lapkritį Briuselyje. Kiekviena atrinkta organizacija kviečiama paskirti onkologijos specialistų ir kitų susijusių sveikatos priežiūros specialistų komandą (iki 4 instruktorių (angl. trainer) ir ne mažiau kaip 4 dalyvių (angl.trainee), kuri stebės internetinius ir gyvai vykstančius mokymus, kuriuos adhoc sukūrė aukšto lygio profesionalai ir onkologijos srities ekspertai. Ši programa buvo išbandyta 2023 m. rugsėjį Lisabonoje pilotinėje grupėje. Projekto rengėjai(Europos Vėžio Organizacija) yra pasirengę ją įgyvendinti visoje Europoje!

Papildoma informacija:

Dalyvauti gali tik organizacijos, instruktoriai ir dalyviai, kurie atitinka INTERACT-EUROPE 100 konsorciumo reikalavimus ir tinkamumo kriterijus.
Registracijos vadovą rasite šioje nuorodoje link.
Dalyvavimas yra nemokamas. Baigę kursą instruktoriai ir dalyviai gaus tęstinio medicininio mokymo (CME) akreditaciją.
ES iš dalies finansuos instruktorių dalyvavimą vietoje vykstančiuose kursuose.
Visą reikalingą informaciją rasite interneto svetainėje: Impact - INTERACT-EUROPE 100 - European Cancer Organisation

Registracija vyksta el. paštu INTERACT-EUROPE100@europeancancer.org 
Pageidaujantys dalyvauti  turėtų užpildyti šią paraiškos formą application form.
Paraiškų teikimo terminas yra 2024 m. rugsėjo 30 d.

Projektą finansuoja Europos Sąjunga. Tačiau išreikštos nuomonės ir nuomonės yra tik autoriaus (-ių) ir nebūtinai atspindi Europos Sąjungos arba Europos sveikatos ir skaitmeninės vykdomosios agentūros (HaDEA) nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei pagalbą suteikusi institucija negali būti už juos atsakinga. (Angl. k.) Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Health and Digital Executive Agency (HaDEA). Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

 

 

 



Atnaujinta 2024-07-30 08:44