Atgal

Už nuopelnus Lietuvos onkologijai Gedimino ordinu apdovanota NVI vyriausioji mokslo darbuotoja dr. (HP) Janina Didžiapetrienė

   Lie. 08, 2024

Liepos 6-ąją, minint Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda valstybinį apdovanojimą įteikė Nacionalinio vėžio instituto vyriausiajai mokslo darbuotojai mokslininkei emeritei dr. (HP) Janina Didžiapetrienei – už nuopelnus vystant vėžio profilaktiką, plėtojant onkologijos mokslą bei jo sąsajas su praktika Lietuvoje ji apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi. 

Visą savo gyvenimą dr. (HP) Janina Didžiapetrienė paskyrė Lietuvos onkologijai: vėžio profilaktikos vystymui ir profilaktinių programų inicijavimui mūsų šalyje, onkologijos mokslo plėtrai bei mokslo pasiekimų diegimui į praktiką, nuosekliai ir aktyviai pedagoginei veiklai, jaunosios onkologų mokslininkų ir klinicistų kartos ugdymui.

Nuoširdžiai sveikiname visų mylimą ir gerbiamą, "doktorantų mama" vadinamą dr. (HP) Janiną Didžiapetrienę garbingo apdovanojimo proga.





Atnaujinta 2024-07-09 12:24