Atgal

Įvyko pirmieji NVI Pacientų tarybos posėdžiai

   Bir. 20, 2024

 NVI Pacientų taryba, darbą pradėjusi gegužės 29 d., į savo antrą posėdį susirinko pilnos sudėties. Talkinti organizuojant NVI veiklą pasirengę: Neringa Baršauskienė, Neringa Čiakienė (POLA atstovė), Ieva Drėgvienė („Kraujas“ atstovė), Antanas Kulakauskas, Pranas Makauskas, Danguolė Šerstinskaja, Gediminas Vezbergas. Dar pirmajame posėdyje tarybos pirmininke vienbalsiai buvo išrinkta Neringa Čiakienė, pirmininkės pavaduotoja ir tarybos sekretore – Neringa Baršauskienė.

Sutarta, jog dalis posėdžių bus organizuojama nuotoliu, o dalis – gyvai.

Birželio 17 d. posėdyje Pacientų tarybos nariai išklausė NVI direktoriaus Valdo Pečeliūno pristatymą apie planuojamą Nacionalinio vėžio instituto ir Santaros klinikų onkologiniams ir hematologiniams pacientams paslaugas teikiančių padalinių konsolidaciją.

Posėdyje buvo išsakyti pirmieji NVI Pacientų tarybos siūlymai NVI pacientų sąlygų ir teikiamų paslaugų gerinimui. Sutarta, kad NVI sukurs el.pašto adresą, kuriuo bus galima komunikuoti su NVI pacientų tarybos nariais.

Neringa Čiakienė sako, kad pirmieji susitikimai parodė, jog labai tinkama Pacientų tarybos sudėtis. „Visų narių vidinė motyvacija, profesinės bei asmeninės patirtys onkologinės ligos kelyje, padeda į kiekvieną situaciją pažvelgti iš skirtingų pozicijų, teikiamus siūlymus grįsti konkrečiais pavyzdžiais bei teisiniais argumentais. Taip pat akivaizdu, kad teikiant siūlymus, labai svarbu suprasti teisinį ir finansinį įstaigos veiklos kontekstą, todėl itin svarbus NVI vadovų ir kitų atstovų dalyvavimas, jų paaiškinimai ir konteksto pristatymas. Džiugina, kad visus vienija bendras tikslas – kad veikla Pacientų taryboje nebūtų formalumas, o neštų realią pažangą gerinant pacientų ir jų artimųjų patirtis lankantis Nacionaliniame vėžio institute“, – sako Neringa Čiakienė.

 

 





Atnaujinta 2024-06-21 12:36